There was an error in this gadget

Wednesday, 9 March 2011

sedih tiba2

i just saw my friend with her boyfriend n suddenly myself get jealous of that..

dont know what actually going on in myself..

maybe it is some kind of jealousy.. hmm.. maybe..

ntahla.. kadang2 bila fikir balik x ada boyfriend(bf) pun susah.. ada bf lagi la susah..

bukannya apa, cuma tetiba terkenangkan nasib yang solo n tak dak insan menyayangi diri ini ( family tu lain la)

bukan memilih sgt, but i know in what level am i.. maybe i quite choosy..

kalau boleh, i want somebody yang older and taller than me
me? 168cm approx. 5'5"

so, the thing is i want someone yang dah kerja n boleh spend his money time with me.

ada ke? recommend bleh? ahaks



part time job

let me share my part time job.. i dont want to write a lot, so i just put pics inside..
waktu sambut TPM

ANNUAL CAMP

compass marching



coselow

ni resipi coselow plak


make it fast

kubis biasa @ ungu
karrot
mayonis
bawang besar (sikit sj)
jagung biji2 yang dalam tin
kalau nak letak kacang panggang pun boleh

potong kecik2 kubis , karrot n bawang tu
gaul dengan mayonis, n jagung tu
n
dah siap!

mashed potato (kentang putar)


haha, mai nak share cara buat kentang putar.. this one i discover by my own.. mula2 dulu tak jadi.. tapi selepas modified beberapa kali, baru jadi.. sangat lah senang wat mashed potato ni.. kat sini saya sertakan sekali bahan2 yang diperlukan serta kosnye.. ni untuk hidangan 10 orang..

Kentang (dalam 4 kilo) - RM10.00
Lada hitam (2 sudu besar) - 30sen
Garam (secukup rasa) -free
Susu cair (stengah tin) - RM3.00 kot
Kiub ayam (1 ketol) - RM1.00

ok,

ini prosedurnya

  1. ketang tu basuh sampai bersih kotornya.
  2. kalau nak kupas pun boleh, tapi sangat buang masa.
  3. selalunya saya tak kupas pun, terus rebus dalam air 
  4. agak2 empuk tu, angkat
  5. lenyek dulu, pastu blendkan dia pakai mixer (blend betoi2, jgn berketul2)
  6. masuk balik dalam periuk
  7. masuk susu, garam n lada hitam + kiub ayam
  8. masak betul2, pastu scoopkan dia
  9. siap!
topping dia, sama saja cuma garam lebih n tambah kicap cikit untuk warna yang gelap.
sangat jimat utk seisi keluarga

setengah orang suka letak macam2 lagi. tapi ni pakej ekonomi ler.. nak sedap tambah la mayonis ke...

nak wat bisnes pun boleh ni...

apa lagi.. try ler

pelik..

kadang2 pelik jugak tengok orang yang letak gambar personal dlm facebook dll, bukan kita nak sibuk hal orang. ..tapi mmg they want to show to the public about themselves.. should they keep it as a secret la kan.. tapi tak pa la, biarlah mereka buat apa yang mereka mahu lakukan..

sekian...

my first post



sebenarnya tak tau pun nak wat blog ni mcm mana..
apa maksud cendawan merah ni?

try jela klik2, nak customize pun masih blur, tapi tak pa la.. kita try..